sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Backpacking Japan&Thailand - Part 11: Thaimaa - Koh Lanta

Osa 11: Thaimaa - Koh Lanta
Oli aika lähteä etenemään kohti merta, biitsiä ja levyttelyä, joten suunnaksi saari nimeltä Koh Lanta.Lue lisää! 

Olin päättänyt ottaa helpoimman mahdollisen reitin Koh Lantalle, koska olin Thaimaassa ensimmäistä kertaa elämässäni, enkä tiennyt vielä mitään sen suurempia liikkumisesta maassa. Air Asialta löytyy Island Transfer -paketteja joihin sisältyy yleensä lento, sekä minibussi/lautta kuljetukset saarelle. Bangkokista Koh Lantalle paketti sisälsi lennon Bangkok-Krabi, Krabin lentokentältä minibussi Krabin towniin, keskustasta minibussi 60-70km päähän "lauttasatamaan" sekä kaksi siirtymistä autolautalla Lantalle. Koko paketilla hintaa oli 50€, joka ainakin minusta on oikein kohtuullinen ottaen huomioon, että se sisälsi lennon matkatavaroineen sekä pitkät siirtymiset Krabin lentokentän ja Lantan välillä sisältäen nuo kaksi lauttamatkaakin.
Thaimaa (6) Krabi townissa oli joku ihme pysähdys jossain "toimistossa" jossa kyseltiin, että joko olet majoitukset varannut Lantalta. Myös tavarat piti ottaa bussista jostain syystä pois, mutta noin puolentunnin päästä ne lastattiin samaan bussiin takaisin, ja matka jatkui. Matkan varrella poimittiin vielä muutama länkkäri jostain Krabin ja Lantan väliltä kyytiin. Matka meni ihan mukavasti ilmastoidussa minibussissa torkkuen vähäisten yöunien jälkeen. Thaimaa (11)
Positiivisena yllätyksenä itselleni tuli se, että Krabilta lähtenyt minibussi vei kaikki matkustajat suoraan majoitukselle, koska olin siinä uskossa, että kaikki jätetään Lantan keskustaan, ja sieltä pitää itse hommata taksi majoitukseen. Hyvä alku Thaimaalle siis!
Thaimaa (12)
Olin varannut itselleni ilmastoidun bungalowin läheltä allasta kokonaiseksi viikoksi, ja resortti myös sijaitsi aivan rannalla. Thaimaa (8) Thaimaa (13) Resortista löytyi oma ravintola rannalta, sekä uusi suuri uima-allas. Thaimaa (22)Thaimaa (17) Myös resortin ranta oli ihan asiallinen, vaikka mereen ei juuri uimaan päässyt kovien aaltojen, ja kivisen pohjan takia. Laskuveden aikaan kivikko tuli kokonaan esiin. Thaimaa (23)Thaimaa (29) Resortin kohdalla rantaa siivottiin tasaisin väliajoin, mutta muualta ranta oli likainen ja roskainen. Thaimaa (40) Thaimaa (44) Thaimaa (34)
Vaikka oli sadekausi menossa, niin Lantalle mulle kyllä sattui hyvät ilmat. Jokapäivä paistoi aurinko lähes kirkkaalta taivaalta, ja yöllä sitten satoi ja ukkosti. Thaimaa (43) Mun terassille aina eksyi myös pari kaveria levyttelemään, ja parhaimmmillaan mun terassilla oli 3 samanväristä kissaa nukkumassa. :Dµ05861~7 En oikeastaan ollut suunnitellut edes mitään aktiviteettia Lantalle, vaan halusin vain rentoutua, ja se jos joku tässä ilmapiirissä onnistui loistavasti! Thaimaa (38)
Päivät menivät yleensä siinä, että aamusta altaalle/rannalle ottamaan aurinkoa, ja viilentymään altaassa. Kävellen rantaviivaa pitkin varpaita liuottaessa lämpimässä merivedessä, tai riippumatossa makoillen ja musiikkia kuunnellen. Iltapäivästä/illasta sitten yleensä kävin perus khao pad/pad thai annoksen syömässä resortin omassa ravintolassa. Tämän jälkeen mahdollisesti loppupäiväksi levyttämään ravintolan terassille/riippumattoon muutaman Changin/Singhan kanssa. Aivan parasta!
 Thaimaa (45)
Suhteellisen mitäänsanomattoman hampurilaisaterian jälkeen totesin, että parempi pysyä vain Thaimaalaisella ruuassa, koska se nyt on vaan joka suhteessa parempaa kuin nämä länkkäriruuat mitä oli myös tarjolla.
 Thaimaa (20)
Mun viikon Lantalla voi aikahyvin kiteyttää tähän kuvaan; Lepiä, lepoa, levytystä ja rentoutumista. Mereltä tuleva pieni tuulenvire hivelee naamaa samalla kun itse makaat varjossa terassilla merta katselle, ja aaltojen liplatusta kuunnellen. Täällä on ihmisen hyvä olla!

Seuraavassa postauksessa matka jatkuu rentouttavan viikon jälkeen takaisin Krabiin, josta suunnaksi paratiisisaari Koh Tao!

Stay tuned!

-Joonas

0 kommenttia:

Lähetä kommentti