maanantai 22. joulukuuta 2014

Backpacking Japan&Thailand - The Final part: Loppusanat

The Final part: Loppusanat
Reissuni oli nyt virallisesti ohi, joten on hyvä hieman summata fiiliksiä reissusta, ja näistä kahdesta uudesta maasta. Lue lisää!




Japani Japani (573)

Muistan kun päätin jo pikkupoikana, että vielä joskus aion päästä käymään Japanissa, ja etenkin Tokiossa. Tokio on jostain syystä aina ollut minulle sellainen kohde, joka tulee aina ensimmäisenä mieleen kun ajattelen paikkaa jonne haluisin päästä. Nytkun viimein se oli mahdollista, niin olin kyllä aivan täpinöissäni. Ennen reissua kaikki sanoivat minulle (jotka eivät olleet edes käyneet Japanissa), että miksi menet sinne tuhlaamaan kaikki rahani, koska Japani on niin kallis paikka. Tämähän nyt ei pidä ihan täysin paikkaansa. Kuukauden Japanissa ollessani huomasin, että hintataso on aivan samaa kuin mitä meillä Suomessakin. En väitä, että Suomi olisi mikään halpa maa elää, päinvastoin, mutta Japanissa moni asia oli halvempaa kuin Suomessa. Hyvänä esimerkkinä ruoka, ja muutenkin syöminen ulkona oli todella edullista. Täyttävän, ja hyvän aterian sai paikasta riippuen 5-8 eurolla, jolla ei kyllä Suomesta tahdo saada kuin jonkun hampurilaisaterian mäkkäristä. Japani (579)
Tokio, ja ylipäätään Japani ei todellakaan pettänyt minua, vaan tälläinen maalaispoika rakastui tähän maahan, ja sen miljooniin ihmisiin palavasti. Vaikka ihmisiä on ihan käsittämättömät määrät, niin silti kaikki jotenkin vain toimii. Ihmiset osaavat jonottaa vuoroaan, sekä ovat kohteliaita ja huomaavaisia muita ihmisiä kohtaan. Japanilaiset ovat ehkä maailman ystävällisintä porukkaa, ja myös meille turisteille. Turistia palvellaan samalla innolla ja hymy naamalla kuin muitakin ihmisiä, vaikka kielimuuriki olisikin välissä. Fiilikset Tokion vilkkeessä harhailessa on jotain sanoinkuvaamatonta, kun jokapuolella nousee suuria pilvenpiirtäjiä, miljoonia neonvaloja, ja mitä hämyimpiä kauppoja, baareja ja ravintoloita. Japanissa riittäisi kyllä ihmeteltävää, ja tutkittavaa vuosiksi!Japani (605) En ole myöskään missään tuntenut oloani yhtä turvalliseksi kuin Japanissa, vaikka liikuin myös yöllä kaupungilla. Rikollisuutta Japanissa ei käytännössä edes ole, joka on mielestäni todella positiivinen asia. En sitten tiedä tuntevatko naisreissaajat olevansa turvassa Japanissa, koska ainakin joissain junissa oli varoituksia miehistä, jotka tykkäävät kopeloida naisia ruuhkaisissa junissa, mutta ainakin näin miehen näkökulmasta en ole tuntenut missään olevani niin turvassa. Jännä asia on myös se, että jokapaikassa on myös todella siistiä, vaikka roskiksia ei juurikaan näy katukuvassa. Kadunvarret ovat käytännössä roskattomia toisinkuin muissa Aasian maissa.
Japani (670)
Majoituin Japanissa paljon hostelleissa, jossa tapasin myös älyttömästi mukavia samanhenkisiä ihmisiä. Suosittelen yksin matkustaville kyllä näitä hostelleja, koska kylläkait kaikki joskus kaipaa myös hieman seuraa, ja näin myös kävi minulle. Sain hostelleista uusia ystäviä ympäri maailmaa. Japani (538) Japanista löytyy myös paljon vanhoja perinteitä, joita edelleenkin noudatetaan. Itse koen tämän asian todella mielenkiintoisena, ja oli uskomatonta tutkia jotain vanhoja katuja, ja alueita jotka olivat vielä lähes alkuperäisessä kunnossa. Toisaalta sitten taas esimerkiksi junalla matkustaminen on tehty turistillekkin todella helpoksi, koska jokaiselta asemalta missä itse olin löytyi opasteet Englanniksi, ja suurimassa osassa junista löytyi myös kuulutukset englanniksi, sekä valotaulu joka kertoi seuraavan aseman. Junat olivat myös täysin eri luokkaa kuin meillä Suomessa; Ne olivat aina minuutilleen ajallaan, todella nopeita ja mukavia. Harmi vain, että luotijunalla matkustaminen on Japanissa aika kallista.Japani (611) Japani tunnetaan myös hyvästä, ja ennenkaikkea puhtaasta ja tuoreesta ruuasta, jolta ei kyllä voi välttyä. Esimerkiksi sushia en ollut vielä koskaan maistanut, mutta koukkuun tähän herkkuun jäin jo ensimmäisellä kerralla. Tahtosin vain takaisin maukkaiden sushilautasien äärelle. :3
Japani (779)Japani (860) Japani on ehdottomasti kohde johon haluan vielä tulevaisuudessa palata heti kun siihen mahdollisuus tulee!
Japani
+Ystävälliset ihanat ihmiset
+Turvallisuus
+Yleinen päräyttävä fiilis
+Toimivuus
+Matkustamisen helppous
+Ruoka
+Luonto
+Kaupungit
+Siisteys

+-Kielimuuri
+-"Kalleus"

Thaimaa
Thaimaa (150) Thaimaa minua houkutteli oikeastaan vain sen takia, että halusin reissuuni myös rantalomaa. Halpa, ja helppo Thaimaa oli siis hyvä valinta minulle. Monet "oikeat" travellerit ovat haukkuneet Thaimaata kovasti, ja monet ovat jättäneet sen jo kokonaan pois omista reiteistään, koska viimeisen parinkymmenen vuoden aikana turismi on kasvanut maassa räjähdysmäisesti, ja taitaakin olla tälläkin hetkellä yksi maan suurimpia elinkeinoja. Thaimaa (128) Vaikka itse olin maassa ensimmäistä kertaa, niin kyllä sen huomaa täysin selkeästi, että näinhän se asia myös suurimmaksi osin on. Kaikki on rakennettu turismin ympärille, ja paikat ovat monessa mielessä jo "pilalla". Toki jos haet Thaimaasta vaikkapa helppoa seuraa, niin varmasti sitä myös löydät jos sinulla sattuu olemaan taskussa vähänkään rahaa. Todella puistattavaa nähdä kuinka viiskymppiset lihavat ukot taluttavat nuorta parikymppistä tyttöä kotiinsa, ja vielä kun osa näistäkin tytöistä on entisiä miehiä. En halua millään tavalla arvostella kuitenkaan tätä, koska se on kuitenkin jokaisen oma asia mitä elämällään tekee. On silti surullista nähdä miten paljon muutosta on tapahtunut siitä kun Thaimaassa reissaajaa autettiin ilomielin ja hymy naamalla ilman, että silmissä kiilui vain dollarit. Myös Thaimaalaisista työntekijöistä näkee, etteivät hekään nauti työstään enää, joten heiltä ei paljon hymyä irtoa, ja palvelu voi olla paikoittain todella huonoakin.Thaimaa (106) Jokapaikka ei onneksi ole vielä ihan täysin pilattu, vaikka siihen suntaan ollaan kokoajan menossa. Thaimaasta löytyy myös vielä rauhallisempiakin ei niin turistipaikkoja, jos vaan jaksaa etsiä ja nähdä hieman vaivaa. Myös ystävällisiä, ja rehellisiä ihmisiäkin on vielä olemassa. Olin Thaimaassa pahimmillaan sadekaudella, joten säät olivat hieman vaihtelevia. Yleensä päivällä aurinko paistoi, ja illaksi/yöksi sitten tuli sateet ja ukkoset. Välillä toki saattoi sitten paistaa koko päivänkin aurinko kirkkaalta taivaalta, mutta välillä saattoi myös saataa päivän. Sanoisin, että aurinkoisia ja sateisia päiviä oli aikalailla saman verran kuukauden aikana. Thaimaa (23) Rakastuin myös Thaimaalaiseen ruokaan, joka on myös aivan käsittämättömän maukasta. Suosikkini Thaimaan kuuluisimmat ja perinteisimmät ruuat Khao Pad (Fried rice), ja Pad Thai (Fried noodels). Söin näistä jompaakumpaa vähintään kerran päivässä, ja olen myös kotona yrittänyt tehdä näitä, tosin aika huonolla menestyksellä. Muutenkin Thaimaa on edelleen tosi halpa maa elää. Esimerkiksi annos Khao padia irtoaa monesta paikasta noin kolmella eurolla, joka on todella halpa hinta. Thaimaa (118)
En normaalisti juurikaan pidä oluesta, mutta Thaimaan oluista pidin kyllä kovasti. Mielestäni suomessa ei ole yhtää niin hyvää olutlaatua kuin mitä esimerkisi Thaimaan Chang olut. Thaimaa (67) Näistä käymistäni paikoista voisin vielä joskus käydä ainakin Koh Lantalla, sekä Koh Taolla. Nämä kaksi paikkaa olivat mielestäni Thaiman osion parhaimmat.
Thaimaa

+Hintataso
+Säät
+ruoka
+Olut
+Matkustamisen helppous
+Koh tao ja snorklaus

+-Sadekauden säät
-Turismi
-Paikoittain todella likaiset rannat, ja tien vierustat
-riivaajat, ja hierontojen tarjoajat
-Epäkohteliaat ihmiset
-Venäläiset

Reppureissaaminen
Madventures sarja on varmaan joskus sytyttänyt sen kipinän lähteä reppureissaamaan niinkuin varmaan niin hemmetin monelle muullekkin. Tämä reissu oli ensimmäinen pitempi reissuni, ja vielä täysin yksin. Aluksi yksin lähteminen hieman pelotti minua, mutta nopeasti reissunpäällä sitä tajusi, että eihän tässä ole mitään pelättävää. Yksin matkustaessa voi todella tuntea olevansa vapaa, koska voit jokapäivä tehdä juuri sitä mitä itse haluat, ja voit mennä myös minne ite haluat. Sinun ei tarvitse tehdä kompromissejä toisen ihmisen kanssa suunnastasi, vaan kaikki on sinun itsesi päätettävissä. On myös paljon helpompi tavata uusia ihmisiä, kun matkustaa yksin. Sitä jotenkin pakottaa itsensä tutustumaan ihmisiin silloin kun tulee se kaipuu seuralle. Toisaalta sitten yksin matkustamisessa on myös huonotkin puolensa. Välillä sitä tuntee itsensä yksinäiseksi, ja tarvisi seuraa jos vaikka ikävä kotiin iskee. Myös monet kokemukset olisi ollut hieno jakaa kaverin kanssa, joita olisi sitten vanhempana voinut muistella. Myös rahaa säästyisi kun pystyisi puolittamaan ruoka, ja asumiskulut jonkun kanssa. Kummassakin tavassa on ne hyvät, ja huonot puolensa, mutta olen sitä mieltä että reissua ei missään nimessä kannata jättää tekemättä vaikket saakkaan ketään kaveria mukaan.
Thaimaa (154)
Itselläni ei ollut kaveria joka pystyisi lähtemään mukaani, joten lähdin yksin, enkä kadu kyllä hetkeäkään. 2 kuukautta toisella puolella maailmaa uudessa ympäristössä on uskomaton kokemus. Se myös jollain tapaa kasvattaa, kun pitää itse huolehtia asioista kuten raha-asiat, ruoka ja liikkuminen paikasta toiseen. Ihmisestä tulee paljon itsenäisempi. Onhan reppureissailu myös fyysisesti välillä todella rankkaa kun joudut kantamaan raskasta rinkkaa selässä, kävelemään paahtavassa auringonpaisteessa etsien majoitusta, ja kun ympärillä häärää kokoajan joku paikallinen heppu kädessä kiinni tarjoamassa kaverinsa hotellia tai taksikyytiä. Nyt reissun jälkeen tunnen olevani paljon rohkeampi, ja valmiimpi lähteämään uuteen reissuun, ja taas hieman haastavampiin olosuhteisiin.

Tulevaisuus?
Matkustamista en todellakaan aio lopettaa, päinvastoin. Suunnitelmia seuraavasta reissusta sekä yhdestä muustakin systeemistä onjo kovasti kehitteillä, mutta näistä sitten lisää lähempänä kun asiat ovat varmistuneet!

Videokooste reissusta
Kuvasin paljon reissussa myös videoita, joista sitten kasasin tälläiset amatööripätkän Youtubeen. Suosittelen katsomaan videon Chrome -selaimella, jotta saat parhaat mahdolliset asetukset videon kuvanlaatuun käyttöösi.




kommenttia saa, ja pitää laittaa ihan mitä vain mieleen tulee näistä blogipostauksista, tai tästä videosta. Reissu oli unohtumaton, ja nyt kun tämänkin blogin sain ajantasalle, niin on hyvä keskittyä haaveilemaan uudesta reissusta!

Peace!

-Joonas

0 kommenttia:

Lähetä kommentti